Mat til 100 pers

Det kan nok føles litt overvelmende for noen å skulle lage mat for over 100 personer. Men med store gryter, gode råvarer og god tid er dette en morsom utfordring og ikke vanskelig i det hele tatt.

Det er en fordel at alt som skal i grytene er ferdig kuttet før en begynner på selve kokingen.
I denne gryten har vi sopp og kjøtt (Høyrygg). Sette serverer vi til Frumenty (Grøt kokt på bulgur

Gode råd:
Grytene må være store nok. Vi bruker to store som rommer ca 20 liter.
Bruk godt med grønnsaker, kuttet i ca like store biter.
Kjøttet bør ligge lenge å trekke, slik blir det mørt og godt. (Et lite tips er å bruke natron i gryta, da mørner kjøttet mens det trekker). Våre gryter med kjøtt som skal serveres til middag på kvelden settes over bål og trekker fra ca kl 11 på formiddagen.
Grønnsakene tilsettes grytene etter at kjøttet er tatt ut, ca 1 time før servering. De trenger ca 30 min trekketid om varmen er god.
Kjøttet has i gryten igjen, da i små biter eller «pulled», etter at grønnsakene er kokt.
Krydder tilsettes etter smak. Vi bruker mye urter. Salt og pepper er med på lasset. I tillegg opplever vi at en med fordel kan tilsettte eddik, det får frem smakene på en god måte. Om en vil bruke buljong kan en gjøre det, vi bruker da vegeta-buljong, den er basert på grønnsaker

Her trekker kjøttet til middagen på kvelden, ved siden av lunsjen, som i dette tilfellet er linsebasert grønnsaksuppe, med masse gurkemeie og eddik i. Disse to grytene ble rikelig med mat til 124 personer.